02_logo.jpgICP_2014.JPGKoprivnica_2014.JPGOmanovac_2014.JPGTauberove_stijene_2004.jpg

BP day 2015

 

Danas skauti u svijetu obilježavaju dan sjećanja na svog osnivača Roberta Badden Powella.

Robert Badden Powell godine 1907. organizirao je pokusni kamp za 20-tak dječaka na otoku Brownsea u Engleskoj, te je potaknut njihovim oduševljenjem napisao knjiguScouting for Boys (Izviđaštvo za dječake). Od tada se skautizam zapanjujućom brzinom proširio cijelim svijetom i tisuće dječaka priključilo se pokretu. U svijetu danas ima oko 30 milijuna skauta. Djeca i mladih okupljaju se u malim radno-odgojnim skupinama i svladavaju znanja i vještine potrebne za avanturu u prirodi i koje im ujedno pomažu za lakše snalaženje u životu.

 

Robert i njegova žena Olave, koja je vodila svjetsko Žensko udruženje skauta,  rođeni su 22. veljače te se od 1926. ovaj datum slavi i obilježava i poznat je pod nazivom BP Day (Be Prepared – Budi pripravan).

U subotu se okupilo 44 kutinski izviđača u Osnovnoj školi Repušnica gdje su se uz natjecanje u poznavanju izviđački znanja i vještina podsjetili na prvog skauta svijeta. Bila je to prilika da uz prigodnu svečanost novh 16  izviđača položi Izviđački zavjet i da im se uruče izviđačke marame. 

22.02.2015.

Joomla templates by a4joomla