02_logo.jpgICP_2014.JPGKoprivnica_2014.JPGOmanovac_2014.JPGTauberove_stijene_2004.jpg

Betlehemsko svjetlo u županiji

Betlehemsko svjetlo donijeli su u sjedište Sisačko-moslavačke županije u Sisku u ponedjeljak, 15. prosinca 2014. godine, izviđači Odreda izviđača Betlehem Kutina (poletarci iz Repušnice).

Poletarac Mile Božić pročitao je svojim domaćinima, županu Ivi Žiniću i zamjenicima Aniti Sinjeri-Ibrišević i Marinu Piletiću pismo „Betlehemsko svjetlo mira“:
„Njegujući već višegodišnju tradiciju donosimo Vam Betlehemsko svjetlo mira. Svjetlo je ponijeto iz štalice Isusovog rođenja u Betlehemu i prenijeto u Beč. U subotu, 13. prosinca preuzela su ga izaslanstva europskih izviđača i ponijeli u svoje zemlje.
U nedjelju Svjetlo je unijeto u zagrebačku katedralu i nakon svete mise izviđači ga prenose u domove, javne ustanove i crkve sa željom da uoči Božićnih blagdana donese mir i blagostanje.
Ideja Betlehemskog svjetla mira je da se njegovim prenošenjem simbolizira darivanje među ljudima uoči Božićnih blagdana. Lanac svjetla je simbol dobrote, iskrenosti topline i prijateljstva. S prenošenjem Betlehemskog svjetla želimo pridonijeti premošćivanju mržnje, egoizma i materijalizma. Želimo da ovo svjetlo donese mir u našu županiju.“

 „Drago mi je da ovako mladi ljudi prenose poruku ljubavi, mira i dobrote. U današnje vrijeme, kada smo suočeni sa surovom stvarnošću preživljavanja, kada smo suočeni s raznim nepravdama koje nas muče, ovaj simbol Betlehemsko svjetlo mira je dobrodošlo u ovu županiju“ rekao je župan Ivo Žinić, zahvaljujući izviđačima na tome što su ponovo donijeli u Sisačko-moslavačku županiju simbol mira, ljubavi i radosti.

Prenijeto sa SMŽ- link ovdje

Joomla templates by a4joomla